Федоров заявив про успішне випробування українських аналогів «Ланцетів»

За кілька місяців Сили оборони отримають сотні дронів-камікадзе, що були розроблені Україною по типу російських «Ланцетів».
Про це розповів міністр цифровізації Михайло Федоров, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю журналісту Іллі Кабачинському.

«Кілька днів тому ми тестували вироби по типу Ланцет. Було чотири компанії, і два пройшли успішно. Був дощ, сніг, вітер, і в цих умовах два потрапили в ціль. Один не злетів, бо не хотів втрачати борт, а четвертий не зміг, бо була проблема з камерою», – розказав він.
Федоров не розповів, коли ці дрони підуть в серію, але за його оцінкою, це питання кількох місяців.
«До тисяч важко дійти, але сотні можна виробляти через кілька місяців», — сказав він.
Дрони такого проектування керуються по відео, що дозволяє наводити та корегувати рух під час ураження.
Окрім цього, вони мають функцію захоплення цілі, що дозволяє в останні 300-500 метрів перед враженням цілі наводитись на неї без прямого звʼязку з дроном.
Дрони та РЕБ українського виробництва
Нагадаємо, що на озброєнні української армії вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Йдеться не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дрони.
Раніше міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога «Шахедів».
Також Україна розробляє власний аналог російського дрона-камікадзе «Ланцет», його вже тестують на фронті.
Міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Україна вже наздогнала РФ за кількістю дронів-камікадзе дальньої дії. За його словами, Україна має амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки та відкрити його для підприємців.