В «Укренерго» розповіли про стан енергосистеми після ракетної атаки РФ

Масована ракетна атака росіян 2 січня не завдала шкоди енергосистемі України, вона працює збалансовано.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького в ефірі телемарафону.

«Сьогоднішня атака, хоч і принесла нам деякі складнощі, не несла критичної загрози для енергосистеми. Тому не можемо сьогодні говорити про запровадження надзвичайного стану», — розповів Кудрицький.
За його словами, енергосистема працює збалансовано. Зранку фахівці займалися ліквідацією локальних наслідків «прильотів» по енергооб’єктах.
«Я сам був на одному з таких об’єктів, що постраждав. Там все обладнання вже в роботі. Якщо хтось в Києві ще не має електропостачання, то це питання кількох годин», — додав голова «Укренерго».
Відключення світла у Києві після атаки РФ
Нагадаємо, за даними пресслужби Міненерго, через масований ракетний обстріл у Києві було пошкоджено повітряну лінію, без напруги низка підстанцій, були знеструмлені 259 тисяч споживачів.
У Київській області через обстріли знеструмлено високовольтні лінії, є відключення споживачів у Бучанському та Вишгородському районах. Також знеструмлювалося обладнання підстанції. Окрім цього, були тимчасові порушення у роботі ГЕС.