«Гауляйтера» балицького позбавлено депутатського мандата за вироком суду – Запорізька облрада

«Гауляйтера» балицького позбавлено депутатського мандата за вироком суду – Запорізька облрада.

євген балицький, рішенням суду про визнання винним у вчиненні кримінальних правопорушень був позбавлений депутатського мандату. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Запорізької обласної ради. Цитата
«Обвинуваченому призначено максимальне покарання за сукупністю вказаних злочинів у виді позбавлення волі на строк 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна. Винуватість обвинуваченого визнано судом і доведено на підставі сукупності досліджених судом доказів.
Тож депутата обласної ради євгена балицького буде позбавлено депутатських повноважень відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» без прийняття відповідного рішення сесії за вироком суду», — йдеться у повідомлені.
Доповнення
Напередодні міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій закликало позбавити «гайляйтера» балицького мандату. У відомстві зазначали, що, попри вирок суду, який визнав євгена балицького винним у сприянні проведенню незаконного референдуму та зазіханні на територіальну цілісність і конституційний лад України, він досі є депутатом Запорізької обласної ради.
Нагадаємо
Раніше слідством, яке проводилося співробітниками СБУ, було встановлено, що колишній народний депутат від забороненої партії «Опозиційний блок» балицький на початку повномасштабного вторгнення рф одним з перших публічно підтримав російських окупантів. Після цього загарбники призначили його «гауляйтером» на захопленій території південного регіону. Щоб змусити працівників місцевого самоврядування визнати «повноваження» колаборанта, росіяни погрожували людям репресіями та фізичною розправою.
За даними слідства, колаборант займався організацією місцевого псевдореферендуму щодо «приєднання» Запорізької області до рф. Під його керівництвом створювали незаконні «виборчкоми», в яких фальсифікували результати «голосування» на користь країни-агресора. Після фейкового плебісциту балицький звернувся до президента рф з проханням «визнати» регіон як новий суб’єкт російської федерації. Він також підписав незаконний «договір про входження» Запорізької області до складу росії.
На підставі зібраних доказів суд визнав «гауляйтера» винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб); ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).