У Запоріжжі рекетири погрожували відрізати кінцівки автоперевізникам, щоб забрати їх бізнес

Викрито групу осіб в Запоріжжі, яка жорстокими погрозами та залякуваннями тероризувала місцевих перевізників та намагалася змусити їх припинити свою діяльність. Про це повідомила Служба безпеки України, пише УНН. Деталі
За даними слідства, до складу злочинного угруповання входило п’ятеро мешканців Запоріжжя. Деякі із них раніше вже притягувались до відповідальності за тяжкі злочини.
Погрозами вони сподівались поступово отримати повний контроль над компаніями пасажирських перевезень в області, а потім розширити свій вплив на прилеглі регіони.
Фігуранти здійснювали розбійні напади на власників автобусів та їхніх водіїв, вимагаючи сплачувати регулярну «данину» за подальше «невтручання» у їх комерційну діяльність.
Зловмисники діяли з особливою жорстокістю, використовуючи ножі та іншу холодну зброю. У разі відмови платити їм гроші – погрожували жертвам та їхнім сім’ям насильством та фізичною розправою.
Встановлено, що одному з автоперевізників рекетири погрожували відрізати вуха та пальці, якщо він не погодиться віддавати їм частину з прибутку підприємства.
Співробітники СБУ затримали зловмисників під час спроби нанесення тілесних ушкоджень керівнику місцевого автопідприємства.
Наразі 5 фігурантам повідомлено про підозру та четверо з них – вже перебувають під вартою.