Зеленський не надсилав офіційний запит щодо візиту в Ізраїль

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в коментарі однієї з ізраїльських радіостанцій спростував інформацію про те, що президент України Володимир Зеленський отримав відмову у візиті до країни після офіційного звернення, пише УНН. Цитата
«Йшлося вчора про офіційне звернення. Я підтверджую, що не було жодного офіційного звернення»,- наголосив Євген Корнійчук та додав: «Спекуляції, на мій погляд, грають на користь хіба що росії, бо для вух російського керівництва, напевно, це звучить чудово, що Зеленському не погодили його приїзд до Ізраїлю. Але це не відповідає дійсності».

Україна наразі воює з терористичною державою, тому можливості пересування Президента у цій ситуації досить обмежені. З точки зору безпеки інформація про візит Президента має з’являтися, лише коли він безпосередньо з’явився на території іншої держави. Ймовірно під час чергового турне з візитами до країн союзників у Зеленського з’явиться можливість завітати до Ізраїлю і Євген Корнійчук впевнений, що ніяких заперечень з боку влади Ізраїлю не буде.

Раніше Ynet писало, що президент України Володимир Зеленський минулого тижня хотів приїхати разом із Держсекретарем США Ентоні Блінкеном до Ізраїлю. Але в Ізраїлі йому відповіли, що візит «не на часі».