Зеленський доручив переглянути систему державних свят та пам’ятних дат

Президент України Володимир Зеленський доручив державним інституціям переглянути систему державних свят та пам’ятних дат. Він зазначив, що в Україні існує багато проблемних моментів у цьому питанні, зокрема, збіги свят, відсутність свят для важливих професійних спільнот тощо. Про це глава держави повідомив у своєму зверненні, передає УНН.

“Вже багато років у другу суботу вересня в нашій країні відзначають свій день одночасно дві професійні спільноти. Це День фізичної культури і спорту та День українського кіно. І подібних збігів у нашому календарі надто багато”, — сказав президент.

Він також нагадав, що наступного року, у травні, буде День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу і День науки, які припадають на один день. Це приклад неприпустимого змішування сенсів. Також деякі професійні спільноти, наприклад, українські історики, не мають свого професійного дня, хоча їхня робота заслуговує на повагу і увагу.
«Власне, я доручив уряду України, відповідним державним інституціям переглянути всю цю систему державної уваги й оновити її справедливо й логічно”, — повідомив Зеленський.
Нагадаємо
Сьогодні, у другу суботу вересня, відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Подія була започаткована за ініціативи Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у 2000 році.