Стало відомо, коли у Києві повністю відновлять рух «синьою» гілкою метро

У Києві рух поїздів «синьою» гілкою метро між ст. «Деміївська» та «Либідська» запустять вже цього року.
Про це розповів в.о. начальника метрополітену Віктор Вигівський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Суспільне».

«Ми зараз фактично дійшли до фінальної стадії робіт у котловані, демонтована верхня частина тунелю і взялися за демонтаж останніх елементів споруди тунелю», — сказав Вигівський.
Він пояснив, що надалі фахівці візьмуться за монтаж нового монолітного тунелю.
«Безпосередньо ще виконуються роботи усередині тунелю на прилеглих ділянках. Це 27 метрів з одного боку і 20 — з іншого. Там уже виконані роботи, що стосується скажімо так «лікування» тунелю і зараз триває робота для підсилення тунелю по периметру», — сказав очільник столичного метро.
Вигівський наголосив, що ремонті роботи триватимуть до кінця літа, потім ще потрібно провести тестові пуски руху поїздів і після цього — вже повноцінне відновлення руху потягів.
«Для себе ми дивимося по інтенсивності виконання, по роботах, які ми виконуємо, що запустити рух поїздів вдасться на початку осені», — пояснив в.о. начальника метрополітену.

Що сталось з «синьою» гілкою метро
Нагадаємо, 8 грудня цього року, рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Спочатку говорили, що обмеження продовжаться протягом 6 місяців.
Детальніше про те, що сталось та до яких наслідків це призвело, можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.