Ударне групування кораблів РФ проводить навчання в Азовському морі: Плетенчук розповів деталі

Наразі в Азовському морі перебуває угруповання з шести росыйських кораблів, три з яких є носіями крилатих ракет проєкту «Буян-М». З характеру дій можна казати про те, що ворог проводить навчання.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука під час брифінгу в Media Center Ukraine — Ukrinform.

Як зазначає Плетенчук, в Азовському морі наразі перебуває ударне угруповання, там воно набагато більше, ніж у Чорному морі.
«Там щонайменше шість кораблів, з них три є носіями крилатих ракет проєкту «Буян-М», і три великі десантні кораблі. Враховуючи характер їхніх дій та склад угруповання, можна зробити висновок, що це навчальний процес», – речник ВМС.
За його словами, враховуючи, що Азовське море досить мілке і кількість рекомендованих шляхів обмежена, то росіяни перебувають в одній локації з цивільними суднами, які використовують їх у якості «щита».

Нагадаємо, у Чорному й Азовському морях сьогодні вранці, 18 червня, фіксується перебування чотирьох кораблів-носіїв крилатих ракет типу «Калібр», які РФ вивела на бойове чергування.
Раніше Плетенчук в інтерв’ю РБК-Україна розповів, що третина кораблів Чорноморського флоту РФ вже виведена з ладу: знищені або пошкоджені.
Також речник ВМС в розмові з виданням назвав причину, чому Росія перевела частину кораблів у Азовське море.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.