Відсутність бюрократії та вибір професії. Що змінить в освіті застосунок «Мрія»

В Україні розпочали тестування освітнього застосунку для педагогів і школярів «Мрія». За задумом, застосунок повинен змінити систему української освіти та допомагати дітям шукати своє покликання в цьому світі.
Про це в колонці для РБК-Україна розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Що змінить застосунок «Мрія» у сфері освіти
Для учнів у застосунку буде цифровий освітній документ «Мрія-ID», бібліотека контенту, план дня тощо. Крім того, важливу роль відіграє впровадження штучного інтелекту. Він буде аналізувати індивідуальні вподобання дитини та добирати контент відповідно до них.
Для впровадження ШІ в роботу Мінцифри проводить консультації з найбільшими компаніями в цій галузі: Open AI, Microsoft, Palantir та спеціалістами EPAM Global.
Для вчителів застосунок «Мрія» автоматизує роботу, зокрема, завдяки вбудовуванню штучного інтелекту.
До того ж вчителі зможуть просто й зручно виставляти оцінки, давати зворотний зв’язок, відмічати відвідування учнів, додавати домашні завдання, користуватися бібліотекою контенту, планувати робочий день, спілкуватися з батьками в чатах тощо.
Батькам «Мрія» стане в пригоді, тому що їм стане простіше залучатися в навчання дітей, орієнтуватися в їхніх досягненнях, сильних сторонах і краще розуміти своїх дітей не лише через оцінки, а й через їхні вподобання та інтереси.

Застосунок «Мрія» перебуває на етапі тестуванні (фото: facebook.com_UAMON)
Як проходить тестування «Мрії»
Бета-тест застосунку «Мрія» вже розпочався в перших 40 українських школах. Тестування проходитиме в три етапи.
На першому — учні, вчителі та батьки перевірять, як працює застосунок: від авторизації до заповнення журналів, сповіщень та аналітики досягнень. Далі 58 тренерів «Мрії» відвідають кожну школу, підготують учителів до навчального року й навчать користуватися застосунком і вебверсією. Завершальний етап — це старт навчального року разом з «Мрією».
Після тестування застосунок впровадять для всіх шкіл України. Після цього в Мінцифри планують масштабувати проєкт на всі ланки освіти: від дошкілля до університетів.

Раніше Михайло Федоров повідомляв, коли всі школи України будуть підключені до застосунку «Мрія».
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.