«Укртелеком» побудував 11 тисяч км оптичних ліній за два роки війни

За час повномасштабної війни у 2022-2023 роках «Укртелеком» побудував 11 тисяч кілометрів оптичних ліній: до оптичної мережі підключено сотні медичних та освітніх закладів та сотні тисяч домогосподарств.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

Як йдеться в повідомленні, розширення оптичної інфраструктури «Укртелеком» відбувається за рахунок встановлення сучасного телекомунікаційного обладнання, прокладання нових волоконно-оптичних ліній зв’язку, заміни старих мідних мереж на оптичні, в тому числі і під час відновлення мережі на деокупованих територіях. Оптична мережа «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів.
«У 2023 році Укртелеком інвестував близько 500 млн грн на розвиток і модернізацію мережі та своєї IT-інфраструктури. У цьому році плануємо збільшити обсяг інвестицій на 70% — до понад 800 млн грн. І за рахунок цього побудувати ще більше 8 тисяч кілометрів оптичних ліній зв’язку», — заявив генеральний директор «Укртелекомку» Юрій Курмаз.
Наразі волоконно-оптична мережа Укртелеком забезпечує доступ до інтернету на швидкості до 1 Гбіт/с, що, своєю чергою, дозволяє використовувати увесь потенціал цифрових сервісів у державному та приватному секторах, стають доступними послуги на базі IР-технологій, зокрема інтерактивне телебачення у HD та 4К якості, відеоконференції та інтернет-телефонія.
В компанії додають, що «Укртелеком» фокусується на модернізації і розширенні оптичної інфраструктури задля потреб населення і бізнесу, надає сталий зв’язок державним органам та спецкористувачам — Силам безпеки та оборони України.
На оборонні потреби компанія спрямувала понад 210 млн грн благодійної допомоги у рамках ініціативи «Сталевий фронт» Ріната Ахметова.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.