МВС про службу 112: у травні запустимо в Дніпрі, а до кінця року по всій країні

Єдиний номер порятунку запрацює по всій Україні вже до кінця року. Вже в травні відкриється центр в Дніпрі, а ще за кілька місяців і в Одесі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство внутрішніх справ України.

«До кінця 2024 року планується поширити роботу Служби 112 на всю територію України», — повідомили в МВС.
За даними правоохоронців. наразі лінія 112 працює вже у двох макрорегіонах України — центральному та західному.
«У травні очікується запуск центру Служби 112 у Дніпрі, а у вересні — в Одесі. Центри покриватимуть східні та південні регіони України відповідно», — пояснили в МВС.
Користування єдиним номером порятунку
Правоохоронці зазначили, що громадяни можуть звертатися за допомогою з будь-якого куточка України. Виклик за номером 112 перенаправляється до служб екстреної допомоги.
До того ж на лінію 112 можуть звертатися і люди з порушеннями слуху чи мовлення. Для цього необхідно надіслати повідомлення на номер 112. Після цього надійде посилання на відеозв’язок з операторами, які володіють жестовою мовою.
«Варто зазначити, що номери профільних екстрених служб 101, 102, 103 і 104 продовжать працювати й після 2024 року», — додали в міністерстві.

Нагадаємо, що від липня минулого року в Україні поступово впроваджується єдиний номер допомоги 112. В матеріалі РБК-Україна можна детальніше дізнатись про те, де і як саме працює єдиний номер порятунку.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.