Військові ЗСУ показали рідкісний український БТР-4 «Буцефал»

Українські бійці показали БТР-4 «Буцефал», який було розроблено у місті Харків.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням СтратКом ЗСУ.

Як розповіли у відомстві, на відео екіпаж з бійців 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Саме вони вправно справляються з українським БТР та виконують бойові завдання.
«Як і жива тварина, залізний кінь теж потребує догляду. Екіпаж цього «Буцефала» може дуже швидко довести його до ладу. Хлопці знають свій БТР, як власні п’ять пальців — адже здійснили з ним не один десяток бойових виїздів», — підписано відео.

Нагадаємо, БТР-4 «Буцефал» — був розроблений в Україні. Це повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер з колісною формулою 8×8. Він може бути базовою машиною для оснащення спеціальних сил швидкого реагування та морської піхоти. «Буцефал» може вести бойові дії в різних умовах, зокрема й при застосуванні противником зброї масового ураження.
БТР може виконувати поставлені завдання у різних кліматичних умовах витримуючи температуру від -40 до +55 Цельсія, на дорогах з різним покриттям та в умовах повного бездоріжжя.
Більшість деталей, які еобхфдні для даного БТР — українські, тому його вартість становить від 1,1 до 1,6 млн доларів.
Выд радянських моделей він відрізняється тим, що має безпечніший вихід солдатів у задній частині з десантного відсіку. Серед недоліків виділяють пласке днище, що знижує протимінний захист.
Характеристики БТР-4 «Буцефал»:
Десант: 6-10 чоловік залежно від модифікації.
Головне озброєння: автоматична гармата типу 30 мм КБА-1 (2А72)/ЗТМ-1/дві 23 мм автоматичні гармати 2A7M.
Другорядне озброєння: 7,62-мм танковий кулемет, залежно від модифікації: 30-мм автоматичний гранатомет АГ-17, ПТРК 9М113 «Конкурс» або «Бар’єр».
Операційна дальність: близько 690 км.
Швидкість: по трасі — до 100-110 км/год (по бездоріжжю — 60 км/год).
Система наведення: оптико-телевізійна з лазерним далекоміром та стабілізацією кута зору у вертикальній та горизонтальній площині.
Ситуація на фронті
За даними інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ нещодавно просунулися на схід від Тернів (Донецької області), російські війська концентрують свої атаки у напрямку Часового Яру.
В Україні на фронті протягом доби сталося 53 бойові зіткнення. Ракетні війська вдарили по 3 пунктах управління безпілотниками.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.