Путін повторив вкид, що причетні до теракту у Підмосков’ї нібито хотіли втекти в Україну

Російський диктатор Володимир Путін повторив вкид про те, що нібито підозрювані у вчиненні теракту у ТЦ «Крокус Сіті Хол» під Москвою хотіли втекти в Україну.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву диктатора.

Путін стверджує, що нібито було затримано 11 осіб, четверо з них буцімто — безпосередні виконавці. Диктатор заявив, що терористи хотіли втекти в Україну, де для них було підготовлено «вікно».
«Усі четверо безпосередніх виконавців теракту, всі ті, хто стріляв, убивав людей, знайдено та затримано. Вони намагалися втекти та рухалися у бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлено вікно для переходу державного кордону», — заявив диктатор.

Що цьому передувало
Нагадаємо, сьогодні російські силовики заявили, що нібито затримали чотирьох осіб, причетних до теракту у «Крокусі Сіті Холі» у Підмосков’ї.
Слідчий комітет РФ стверджує, що зловмисники нібито мали контакти в Україні та збиралися перейти кордон.
Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов у коментарі РБК-Україна заперечив заяви ФСБ і наголосив, що російський режим хоче притягнути «український слід».
Варто додати, що сьогодні росіяни звинуватили громадян Таджикистану у вчиненні теракту, але потім росЗМІ заявили, що всі затримані — росіяни.

Що відомо про теракт
Ввечері у п’ятницю, 22 березня в місті Красногірськ у Підмосков’ї кілька озброєних чоловіків у камуфляжі вчинили стрілянину в торговому центрі «Крокус Сіті Хол». Спочатку повідомлялося про 40 загиблих і 100 постраждалих людей.
Станом на 12:00, за даними Слідчого комітету РФ, відомо про 115 загиблих та понад 100 постраждалих.
Раніше низка ЗМІ заявили про те, що теракт організувало угруповання ІДІЛ. Проте інші джерела спростовують цю інформацію.
У ГУР Міноборони України теракт назвали спланованою та свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою диктатора Володимира Путіна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.