Втома металу або птах у двигуні. Росіяни придумали «причини» падіння Іл-76 в Іваново

Росіяни вирішили придумати кілька «причин» аварії військово-транспортного Іл-76, який загорівся під час зльоту з аеродрому «Північний» в Іванівській області. Йдеться про птаха у двигуні та втому металу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Mash.

Птах
Спочатку повідомлялося, що двигун військово-транспортного Іл-76 загорівся під час зльоту з аеродрому «Північний» в Іванівській області через потрапляння птаха в один із правих двигунів.
Втома металу
Через деякий час росіяни вигадали іншу причину, яка призвела до загоряння двигуна, що впав на Іл-76 в Іванівській області. Йдеться про нібито розрив роторної частини, що, на думку росіян, є стандартною «болячкою» всіх старих двигунів Д-30.
«За нашою інформацією, військово-транспортник, що впав, був оснащений двигуном старої модифікації. Де після великого пробігу через втому металу може розірватися роторна частина. Оскільки ротори обертаються на дуже великій швидкості, їхні уламки розлітаються, як кулі, і пробивають паливні шланги та гідравліку разом із фюзеляжем. У результаті двигун майже завжди спалахує», — йдеться в повідомленні.
Падіння літака
Раніше повідомлялося, що військово-транспортний літак упав у російському Іваново. Йдеться про Іл-76.
Цю інформацію підтвердили в Міноборони РФ. За даними відомства, на борту перебували 15 осіб (8 членів екіпажу і 7 пасажирів).

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.