Росія залучить військових до «виборів» президента на окупованих територіях, — ЦНС

Росія залучить військових до так званих «виборів» президента Росії на тимчасово окупованих територіях аби наростити відвідуваність «виборчих дільниць».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу «Центру національного спротиву».

Як пише «ЦНС», головною задачею Кремля є спроба «легалізувати» своє правління й політику на тимчасово окупованих територіях.
«Проте на тимчасово окупованих територіях місцеві проігнорували «референдум» у 2022 році, та «вибори» гауляйтерів у 2023 році. Відтак особливу увагу імітації явки кремль приділяє саме ТОТ», — пише пресслужба.
Для того, щоб наростити відвідуваність «виборчих дільниць», Росія залучить до «голосувань» військових, які не залучені до бойових дій.
«Вибори» президента Росії в окупації
8 грудня 2023 року, диктатор Володимир Путін заявив про намір вп’яте переобиратися в президенти.
Як стверджувало раніше Reuters, перемога у виборах дозволить йому залишатись при владі щонайменше до 2030 року, а прессекретар Дмитро Пєсков переконаний в переобранні чинного голови Кремля з результатом понад 90% голосів.
Згідно з рішенням російської ЦВК, вибори президента в Росії вперше триватимуть три дні — з 15 по 17 березня. Зокрема так звані «вибори» терористи планують провести й на тимчасово окупованих територіях України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.