У Києві оголошено тривогу. В області ППО працює по ворожих «Шахедах»

Вдень понеділка, 1 січня, Російська Федерація влаштувала чергову атаку безпілотниками типу «Шахед» на Україну. У Києві та області оголошено сигнал повітряної тривоги.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Київську ОВА, КМДА, Повітряні сили та Карту повітряних тривог.

ППО у Київській області
Як повідомили в КОВА, у повітряному просторі Київської області було зафіксовано ворожи безпілотники. Сили ППО почали працювати по цілях.
«Перебувайте в укриттях до кінця повітряної тривоги. Подбайте про власну безпеку. Дотримуйтеся інформаційної тиші – не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників», — сказано у повідомленні.
Тривога в Києві
О 15:49 сигнал повітряної тривоги було оголошено і в столиці.
«У Києві оголошена повітряна тривога!Просимо всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту!» — написали в КМДА.
Як зазначили у Повітряних силах, групи ударних безпілотників рухались в напрямку Києва з південно-східного напрямку. Киян та гостей міста просять не ігнорувати сигнал тривоги.
Тривога в інших областях
Варто зауважити, що станом на 15:57 сигнал тривоги оголошено також у Чернігівській, Сумській, Черкаській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях.

Атака РФ по Україні у новорічну ніч
Російські війська цієї ночі атакували Україну безпілотниками Shahed. Під ударами опинились Одеса, Дніпро, Львів. Відомо про постраждалих, є загиблі та руйнування інфраструктури.
Загалом російські терористи у новорічну ніч атакували Україну 90 дронами-камікадзе Shahed та вісьмома ракетами. Силам протиповітряної оборони вдалося знищити 87 ворожих безпілотників.
Про наслідки цієї атаки читайте у матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.