З аеропорту «Бориспіль» сьогодні вилетів літак: що про це відомо

З міжнародного аеропорту «Бориспіль» сьогодні, 19 грудня, вилетів цивільний літак. Виліт літака Boing 777-300 відбувся близько 09:00 вівторка.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу аеропорту «Бориспіль» у Facebook.

«19 грудня 2023 року близько 9 ранку був виконаний технічний перегін повітряного судна Boeing 777-300 з аеропорту «Бориспіль» (KBP) до аеропорту в Європі за запитом експлуатанта — української авіакомпанії Skyline Express. Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту», — сказано у повідомленні.
Представники аеропорту зазначили, що з моменту закриття повітряного простору України 24 лютого 2022 року судна Skyline Express знаходилися на стоянці в аеропорту «Бориспіль». Вони проходили постійну технічну підтримку та обслуговування.
Також відомо, що це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту «Бориспіль» з початку війни.

«Навіть при закритті повітряного простору, аеропорт «Бориспіль» залишається спрямованим на забезпечення операційної готовності та фінансової стійкості, зокрема щодо обслуговування інфраструктури та збереження сертифікації персоналу», — заявили у прес-службі.
Окрім цього там зауважили, що даний політ відіграє важливу роль у майбутньому відновленні цивільних польотів в Україні в умовах воєнного стану. Переліт не лише сприяє тестуванню політики відновлення, але також є стратегічним кроком для українських авіакомпаній та допомагає їм знижувати витрати та покращувати шанси виживання в ускладненому авіаційному середовищі.
Відновлення цивільних польотів в Україні
Нагадаємо, керівник ОП Андрій Єрмак у листопаді припускав, що в Україні можуть відкрити один з аеропортів до завершення війни.
Він не уточнював, який саме аеропорт відкриють, але ЗМІ з посиланням на власні джерела писали про те, що йдеться про одне з міст на заході України.
Проте нещодавно в Офісі президента України Володимира Зеленського назвали, який аеропорт відкриють першим.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.