РФ повертає на фронт солдатів із загону «Шторм-Z» навіть після ампутацій, — розвідка Британії

Росіяни відмовляються належним чином лікувати своїх солдатів з підрозділу «Шторм-Z». Їх повертають на фронт з ранами, які не загоїлися, і навіть ампутаціями.

Про це свідчать дані британської розвідки, повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

«Бійців російського підрозділу «Шторм-Z» з високою ймовірністю повертають на бойову службу з ранами, які не загоїлися, і навіть після ампутацій кінцівок», — сказано в повідомленні.
За інформацією розвідки, донецькі бойовики, «вагнерівці» та солдати зі «Шторм-Z» після поранень отримували мінімальне лікування або їх зовсім не намагалися вилікувати.
При цьому у розвідці Британії додають, що, ймовірно, до новобранців у «Шторм-Z», яких звільнили з в’язниць для війни, ставляться особливо погано. У більшості випадків вони не мають документів, які необхідні для доступу до госпіталів.
Що відомо про «Шторм-Z»
Нагадаємо, «Шторм-Z» — це підрозділ, куди здебільшого входять російські в’язні. Їх відправляють штурмувати позиції українських військових і використовують як «гарматне м’ясо».
Видання Reuters ще на початку жовтня повідомляло про те, що окупантам зі «Шторм-Z» не надають медичної допомоги — їх залишають помирати прямо на полі бою у разі поранень.
За інформацією журналістів, загони по 100 — 150 таких бійців відправляють на найуразливіші ділянки фронту як витратний матеріал.
Раніше стало відомо, що окупанти зі «Шторм-Z» стали частіше втікати з поля бою. Про це розповіли у Збройних силах України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.