Вашингтон попередив Пекін: китайські фірми, які допомагають росії, зіткнуться зі «значними наслідками»

Вашингтон попередив Пекін: китайські фірми, які допомагають росії, зіткнуться зі «значними наслідками»

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Міністр фінансів США Джанет Єллен у п’ятницю заявила, що уряд США побачив докази того, що китайські фірми можуть сприяти постачанню обладнання для військових зусиль росії, попри західні санкції, і сказала, що закликала Китай запобігти цьому, пише УНН з посиланням на Reuters. Деталі
Єллен сказала, що вона порушувала це питання під час дводенних зустрічей з віце-прем’єром Китаю Хе Ліфеном, висловивши стурбованість тим, що обладнання, «корисне для російської армії», обходить санкції та потрапляє до москви, щоб допомогти їй у війні проти України.
«Я наголосила, що компанії не повинні надавати матеріальну підтримку російському оборонно-промисловому сектору і що вони зіткнуться із серйозними наслідками, якщо вони це зроблять», — заявила журналістам Єллен на пресконференції в Сан-Франциско.
«Ми сповнені рішучості зробити все можливе, щоб зупинити цей потік матеріалів, які допомагають росії у веденні цієї жорстокої та незаконної війни», — заявила Єллен, попередивши, що будь-які компанії, які допомагають військовим зусиллям москви, можуть зіткнутися з санкціями.
Вона сказала, що уряд США вже запровадив санкції проти низки приватних фірм, у тому числі китайських, які допомагали росії купувати обладнання, а також деяких фінансових установ, які могли б сприяти цим зусиллям.
«Ми хотіли б, щоб Китай вжив жорстких заходів з цього приводу, особливо коли ми зможемо надати інформацію», — сказала вона. Вона не повідомила жодних подробиць про назви компаній, що беруть участь в описаному нею, або про реакцію Хе.
Єллен підкреслила, що китайські фірми, що розглядаються, є приватними, і сказала, що вона не передбачає, що це відбувалося з відома китайського уряду.
Раніше 
США запровадили санкції проти 42 китайських компаній через військову підтримку росії.

Джерело:
УНН

Теги: США, Росія, санкції, Україна, Китай, війна

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram