На третину: Україна в жовтні наростила імпорт молочних продуктів

На третину: Україна в жовтні наростила імпорт молочних продуктів

КИЇВ. 7 листопада. УНН. У жовтні в Україну було імпортовано на 27,8% більше молочних продуктів, ніж у минулому місяці, та на 35% більше, ніж у жовтні 2022 року. Про це повідомили в українському клубі аграрного бізнесу, пише УНН. Деталі
У минулому місяці Україна імпортувала 6,08 тисяч тон молочних продуктів. Наразі це найбільший показник з березня 2022 року.
Велику частку імпорту займають сири. Крім цього, за останній місяць вдвічі збільшилися об’єми імпорту вершкового масла.
Загалом за десять місяців 2023 року було імпортовано 48,89 тисяч тон молочних продуктів, що на 6,1% менше, ніж в аналогічний період минулого року, але водночас вартісний показник більший на 11,3%.
Об’єми експорту залишаються стабільними другий місяць поспіль – 8,25 тисяч тон, що є однаковим показником порівнюючи з аналогічним періодом минулого року. Однак вартісний показник знизився на 19%.
Також на світовому ринку молочних продуктів спостерігається підвищення цін у зв’язку зі збільшенням попиту. Найбільше ціни зросли на сухе молоко. Окрім цього вершкове масло подорожчало, проте ціни на сир, навпаки, дещо знизилися внаслідок ослаблення євро щодо долара і збільшення пропозиції з країн Океанії.
Цитата
«Додатковим фактором зростання цін на молочну продукцію стала обмеженість постачання молока в Західній Європі та деяка невизначеність щодо впливу погодних умов на виробництво в країнах Океанії», – пояснює аналітик УКАБ Максим Гопка.
Нагадаємо
У вересні повідомлялося, що в Україні виросли ціни на пастеризоване молоко, кефір, кисломолочний сир, вершкове масло та сири. 

Джерело:
УНН

Теги: імпорт, Україна

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram