Справи Майдану: п’ять беркутівців, які розстрілювали людей на Інститутській, постануть перед судом

Справи Майдану: п’ять беркутівців, які розстрілювали людей на Інститутській, постануть перед судом

КИЇВ. 6 листопада. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно п’яти колишніх правоохоронців, які розстрілювали людей на вул. Інститутській в Києві в 2014 році. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН. Цитата
«Прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’яти міліціонерів роти спеціального призначення ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві», — йдеться у повідомленні.
Деталі
Розслідуванням встановлено, що 20 лютого 2014 року Інститутській обвинувачені скоїли у співучасті з іншими правоохоронцями низку тяжких та особливо тяжких злочинів, організованих вищим керівництвом держави.
Вони застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. В результаті цього загинуло 48 та отримали вогнепальні поранення 90 мітингувальників.
У подальшому зброя була викрадена, пошкоджена та прихована. Під час розслідування частину зброї знайшли та ідентифікували.
У зв’язку з переховуванням обвинувачених на території рф, справу в суді будуть розглядати за заочною процедурою.
Доповнення
До кримінальної відповідальності за масові розстріли активістів на Інституцькій загалом притягнуто 35 людей, щодо 5 з них наразі судом ухвалено вирок. Стосовно 20 обвинувачених триває судове провадження, ще відносно 10 підозрюваних досудове розслідування завершене та виконуються вимоги ст. 290 КПК України.
Нагадаємо
Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо найбільшої справи Майдану. Перед судом постане експрезидент України Віктор Янукович та весь тодішній силовий блок за розстріл «Небесної сотні».

Джерело:
УНН

Теги: Україна, Офіс Генпрокурора, суди, Майдан

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram