Керівник благодійного фонду організував «схеми» для виїзду ухилянтів за кордон — прокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру очільнику благодійного фонду у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України та у зловживанні впливом. Затриманий організував «схеми» втечі призовників за кордон. Про це повідомляє УНН із посиланням на Офис Генерального прокурора. Деталі
За даними слідства, керівник одного з місцевих благодійних фондів на розробив дві схеми виїзду чоловіків призовного віку за кордон.
За першому схемою харків’янин безпідставно вносив чоловіків до інформаційної системи «Шлях» в якості волонтерів місцевого благодійного фонду. Така послуга вартувала втікачам 1,5 тис доларів США.

За іншою схемою підозрюваний надавав чоловікам фіктивні документи з місцевих ТЦК та СП, а саме довідки військово-лікарської комісії та про відстрочку від призову на службу. Це вже коштувало ухилянтам майже 4,5 тис доларів США.
Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до незаконної схеми виїзду військовозобов’язаних за кордон.