У Франції за допомогою ДНК шукатимуть господарів собак, які не прибирають за своїми домашніми улюбленцями

У Франції за допомогою ДНК шукатимуть господарів собак, які не прибирають за своїми домашніми улюбленцями

КИЇВ. 19 липня. УНН. Власники собак у південнофранцузькому містечку Безьє будуть зобов’язані носити з собою «генетичний паспорт» свого улюбленця в рамках експериментальної схеми, покликаної зменшити кількість екскрементів на вулицях міста, повідомляє УНН з посиланням на The guardian. Деталі
Власники собак у Безьє візьмуть у своїх улюбленців зразки слини, щоб можна було пов’язати екскременти з конкретними тваринами.
Мер міста Робер Менар і співзасновник організації «Репортери без кордонів», каже, що мешканцям і гостям міста набридли фекалії на тротуарах. Він планує запровадити дворічний експеримент, щоб відстежувати і штрафувати тих, хто не прибирає за своїми домашніми улюбленцями.
Менар додав: «Буде певна поблажливість до тих, хто не з Безьє. Якщо вони прибиратимуть за своїми собаками, ми не будемо їм заважати. Проблема не в іноземцях, а в місцевих жителях, які не прибирають за собою».
Згідно із запланованою схемою, власники собак будуть зобов’язані відвести своїх улюбленців до ветеринара або звернутися до одного з ветеринарних спеціалістів міста для безкоштовної здачі зразка слини, який буде генетично досліджений і виданий відповідний документ. На тих, кого згодом зупинять без генетичного паспорта собаки, буде накладено штраф у розмірі 38 євро.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегти свого чотирилапого улюбленця від спеки: поради кінологів
Собачі екскременти, знайдені на тротуарі, будуть зібрані і протестовані, а дані відправлені в поліцію, яка проконсультується з національними реєстрами домашніх тварин і співставить їх з конкретним власником, який зіткнеться з рахунком за прибирання вулиць на суму до 122 євро, сказав Менар.
За його словами, експеримент триватиме до липня 2025 року.
Додамо
Менар вперше запропонував збирати ДНК приблизно 1 500 собак у центрі Безьє у 2016 році, але його запит був відхилений місцевим адміністративним судом як посягання на особисту свободу.
У 2015 році у Великій Британії повідомлялося, що рада графства Флінтшир на півночі Уельсу розглядає можливість використання бази даних ДНК для боротьби з собачими екскрементами, а на острові Уайт і в Хіндберні в Ланкаширі також обговорюють використання генетичного тестування.

Джерело:
УНН

Теги: Франція, собаки

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram