Нейтральні Австрія та Швейцарія приєдналися до європейської ініціативи захисту неба 

Нейтральні Австрія та Швейцарія приєдналися до європейської ініціативи захисту неба 

КИЇВ. 7 липня. УНН. Раніше нейтральні Австрія та Швейцарія, підписали меморандум стосовно своєї участі в Європейській ініціативі Sky Shields під час щорічної тристоронньої зустрічі країн D-A-CH (Німеччини Австрії Швейцарії) у Берні. Про це повідомляє Федеральна рада Швейцарії, передає УНН. Деталі
Сьогодні під час щорічної тристоронньої зустрічі Німеччини Австрії Швейцарії D-A-CH, на яку до Берна прибули міністри оборони Австрії та Німеччини Клаудія Таннер і Борис Пісторіус. Три міністри оборони підписали меморандум про взаєморозуміння щодо участі в Європейській ініціативі «Щит неба» Sky Shields (ESSI). Ця ініціатива спрямована на покращення протиповітряної оборони в Європі та координацію закупівель протиповітряних систем. Крім того, було укладено угоду про сприяння дослідницькому співробітництву в галузі озброєнь.
Головними темами зустрічі були безпекова ситуація в Європі, наслідки війни в Україні, тристороння співпраця та військова миротворчість. Федеральний радник Віола Амхерд та міністри оборони Австрії та Німеччини Клаудія Таннер і Борис Пісторіус обмінялися думками щодо наслідків нападу росії на Україну для безпеки та шляхів підтримки України.
Підписання меморандуму про взаєморозуміння стосовно міжнародного співробітництва в рамках ESSI означає, що Швейцарія тепер визначить області співпраці, в яких вона планує зміцнювати свою участь. Наприклад, це може включати покращення синергії в системі Patriot GBAD шляхом обміну інформацією та спільних навчань. Участь у такій ініціативі також може призвести до економії коштів.
Доповнення
Європейська ініціатива «Небесний щит» Sky Shields (ESSI) — це німецька ініціатива з наземної протиповітряної оборони в Європі. Ініціатива була започаткована в серпні 2022 року і спрямована на посилення протиповітряної оборони в Європі і кращу концентрацію зусиль в цій галузі. ESSI має на меті краще координувати і, де це доречно, об’єднувати проєкти закупівель у сфері протиповітряної оборони в Європі. Це дасть змогу використовувати економію від масштабу, покращити оперативну сумісність, а отже, сприятиме співпраці в галузі підготовки, технічного обслуговування і логістики. Таким чином, основна увага приділяється економічним міркуванням і перевагам скоординованого підходу на європейському рівні.
Нагадаємо
Раніше повідомлялось, що уряд Австрії хоче, щоб країна приєдналася до ініціативи European Sky Shield, створеної Німеччиною групі із захисту неба, що викликало звинувачення з боку ультраправих у тому, що цей крок порушує військовий нейтралітет країни.

Джерело:
УНН

Теги: Німеччина, меморандум, Австрія, Швейцарія, ППО

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram