На Одещині розпочали підготовку до нового навчального року

На Одещині розпочали підготовку до нового навчального року

КИЇВ. 27 червня. УНН. У Одеській області розпочали підготовку до нового навчального року. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер у телеграм-каналі, передає УНН. Цитата
«Розпочали підготовку до нового навчального року. Головне завдання — створити максимально комфортні і безпечні умови для дітей», — написав голова ОВА.
Деталі
Кіпер уточнив, що цьогоріч до вступу у перший клас готуються понад 20 тис. дітей. Садочки готові прийняти 60 тисяч дітей, а школи 270 тисяч. 
Поряд з цим, постійно збільшується кількість дітей – переселенців. Тож до 1 вересня ці цифри можуть збільшитися, прогнозує очільник ОВА.
«Ми маємо розуміти скільки реально дітей ми зможемо забезпечити очним безпечним навчанням і скільки змін для цього потрібно. Понад 150 шкіл досі потребують обладнання укриттів, але у нас в запасі є два місяці», — поінформував він.
Кіпер додав, що на Одещині є заклади освіти, де через архітектурно-планувальні особливості будівель організувати укриття неможливо.
«Учнів таких закладів, за згодою батьків, будуть підвозити шкільні автобуси до інших закладів освіти. Наразі в області вже є 400 таких автобусів, але уточнюється можливість додаткової закупівлі транспорту», — пише чиновник.
Також, в рамках підготовки до нового навчального року Кіпер доручив керівникам районів:- провести опитування щодо вивчення батьківської думки стосовно форми освітнього процесу для дітей,- забезпечити технічну можливість онлайн навчання,- організувати логістику підвезення дітей до закладів освіти,- своєчасно доставити підручники до 1 вересня,- реалізувати вимоги реформи шкільного харчування,- забезпечити освітній процес кадрами.
Нагадаємо
В Україні стартувала вступна кампанія до закладів фахової передвищої освіти.

Джерело:
УНН

Теги: Одеса та Одеська область, Україна

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram