У Запоріжжі пройдуть навчання щодо можливої надзвичайної ситуації на ЗАЕС — ОВА

У Запоріжжі 29 червня пройдуть спеціальні навчання щодо реагування та проведення евакуації населення у разі надзвичайної ситуації на ЗАЕС. Жителів міста попросили зберігати спокій, адже наразі загроз не зафіксовано, повідомив голова ОВА Юрій Малашко у Telegram, пише УНН.

«З метою забезпечення готовності до захисту населення під час можливого виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС обласною військовою адміністрацією 29 червня 2023 року буде організовано проведення спеціального навчання. Передбачено практичне відпрацювання заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації та проведення евакуації населення», — йдеться в повідомленні.
Зазначається, що всі заходи мають навчальний характер. Наразі ситуація на атомній станції контрольована, загроз не зафіксовано.
«Просимо дотримуватися спокою. Дякуємо за розуміння та тимчасові незручності», — додається в повідомленні.

Наразі рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС стабільний, попри підрив росіянами греблі Каховської ГЕС. Впродовж останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища, повідомили в Енергоатомі.