Після деокупації одну зі шкіл Бердянська назвуть іменем вбитого росіянами Тиграна Оганісяна

Після деокупації одну зі шкіл Бердянська назвуть іменем вбитого росіянами Тиграна Оганісяна

Тигран Оганісян

КИЇВ. 25 червня. УНН. Після перемоги та звільнення Бердянська одну зі шкіл планують назвати іменем вбитого росіянами підлітка Тиграна Оганісяна. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Бердянської міської військової адміністрації. Цитата
«Сьогодні під час розмови з педагогами вирішили, що хочемо після перемоги та деокупації надати бердянській школі №7 ім’я Тиграна Оганісяна. Заклад буде ініціювати встановлення йому статусу учасника руху спротиву», — повідомили у адміністрації.
Там також додали, що наразі ані підтвердити, ані спростувати інформацію про смерть підлітка неможливо — зв’язку з близькими хлопця немає.
«росіяни вже не раз показували, що здатні на невимовно низькі, нелюдські та жорстокі вчинки. На останньому відео ми бачимо Тиграна живим і сміливим. Тож до останнього сподіватимемося, що він і досі живий», — йдеться у заяві.
Контекст
В тимчасово окупованому Бердянську двоє підлітків, Тигран Оганнісян і Микита Ханганов, вступили в бій з окупантами і знищили військового рф та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про «ліквідацію» хлопців. У вересні минулого року «слідчі» викрали Тиграна з дому і пʼять днів жорстоко катували. «Слідчі» готували справу до суду, обвинувачуючи Микиту і Тиграна у підготовці диверсії. МІПЛ відзначає, що Європарламент прийняв резолюцію по хлопцях, вимагаючи відпустити їх з окупованої території. Після чого обвинувачення підліткам розділили — Микиту мали обвинуватити в крадіжці, а Тиграна в диверсії.

Джерело:
УНН

Теги: війна, Бердянськ, вбивство, окупація

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram