Глави МЗС країн ЄС завтра обговорять бунт Пригожина та його наслідки

Глави МЗС країн ЄС завтра обговорять бунт Пригожина та його наслідки

КИЇВ. 25 червня. УНН. Завтра, 26 червня, у Люксембурзі відбудеться щомісячна зустріч глав МЗС країн-учасниць Євросоюзу. Очікується, що однією з центральних тем зустрічі буде обговорення збройного заколоту «вагнерівців» у рф та його наслідків, повідомляє УНН. Про це заявив прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо після засідання Ради національної безпеки, що відбулося в Брюсселі.Александр Де Кроо наполягає на важливості аналізу того, що сталося в росії.
Цитата
«Незважаючи на те, що все, здається, заспокоїлося, події мають велике значення», — сказав він.
Він зазначив, що інформації дуже багато і важливо розібратися в тому, де правда, а де вигадка.
«Поки що зарано говорити про те, якими можуть бути наслідки цього тимчасового заколоту для ситуації в росії», — додав белгійський політик.
Міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер заявила, що ситуація досить серйозна і створює нестабільність.
Цитата
«Режим ослаблений, навіть якщо наразі ми не спостерігаємо якихось помітних наслідків на лінії фронту в Україні, де тривають бойові дії», — зазначила вона і додала, що необхідно також вивчити ситуацію з «вагнерівцями» в Африці.
В іншому «ми, як і раніше, повністю прихильні допомозі, яку ми надаємо Україні», зокрема, майбутньому відправленню бельгійських солдатів до Румунії та Литви , «як це передбачено оперативним планом», — додала вона на закінчення.
Контекст
Ватажок ПВК «вагнер» євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, унаслідок угоди, яку, вочевидь, уклав президент білорусі олександр лукашенко. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу представник кремля. Кримінальні звинувачення проти нього буде знято. Бійці «вагнера» не будуть притягнуті до відповідальності за участь у повстанні, а натомість підпишуть контракти з міноборони росії — крок, який пригожин раніше відкидав як спробу привести свої воєнізовані сили у відповідність до закону. За словами експертів, з відправленням пригожина до білорусі, склалася ситуація, яка начебто дозволила всім фігурантам «зберегти обличчя», однак протистояння виставило путіна слабким і він цього не пробачить.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: пвк «вагнер» може очолити атаку на київ з білорусії — британський генерал

Джерело:
УНН

Теги: Росія, ЄС, Україна, ПВК Вагнера

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram