Українська дипломатія розкритикувала політику керівництва Ізраїлю: уряд обрав шлях співпраці з рф

Українська дипломатія розкритикувала політику керівництва Ізраїлю: уряд обрав шлях співпраці з рф

КИЇВ. 25 червня. УНН. Посольство України в Ізраїлі оприлюднило заяву в якій розкритикувало політику чинного уряду країни. Про це УНН повідомляє з посиланням на Twitter-акаунт диппредставництва України. Цитата
«Посольство України в Державі Ізраїль із жалем наголошує, що чинний ізраїльський уряд обрав шлях тісної співпраці з російською федерацією.
Про це свідчить низка досить суперечливих подій, які відбулися в першій половині 2023 року, приурочених до майже відсутності ізраїльської гуманітарної допомоги Україні. Серед них варто особливо відзначити безрезультатний візит міністра закордонних справ Ізраїлю в Україну в лютому цього року та серію інтерв’ю прем’єр-міністра Нетаньяху ЗМІ, включаючи останнє з Jerusalem Post 22 червня», — йдеться у заяві.
У заяві посольства вказується, що заяви прем’єр-міністра Ізраїлю завжди були спрямовані на те, щоб виправдати повну бездіяльність Ізраїлю щодо надання Україні оборонної допомоги протягом останніх 1,5 років. Спочатку аргументи були зосереджені навколо особливих відносин Ізраїлю з росією в Сирії та крихкого становища єврейського населення в рф.
«Однак в останньому інтерв’ю були висунуті цілком вигадані та спекулятивні припущення, що передбачають передачу західної зброї з українського поля бою сирійському та іранському режимам», — наголошується в заяві посольства.
Вказується також, що нещодавно ізраїльський уряд успішно провів два раунди політичних переговорів на високому рівні з мзс росії. Також були досягнуті домовленості про відкриття ще одного російського дипломатичного представництва в Єрусалимі, під яке навіть безкоштовно виділено землю, що було представлено як «велике досягнення».
«Варто відзначити відверту зневагу до моральних кордонів, продемонстровану численними високопосадовцями Ізраїлю, які були присутні на дипломатичному прийомі, організованому посольством росії в Єрусалимі лише тиждень тому. Крім того, ізраїльське міністерство закордонних справ зберігає мертве мовчання щодо регулярних антисемітських заяв Путіна та його прихильників», — зауважується в заяві українського диппредставництва.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист українців від загроз з повітря: Резніков обговорив із міністром оборони Ізраїлю перспективи проекту

עברENשגרירות אוקראינה בישראל מציינת בצער כי ממשלת ישראל הנוכחית בחרה בנתיב של שיתוף פעולה הדוק עם הפדרציה הרוסית.העדות לכך היא ברצף אירועים שנויים במחלוקת שאירעו מתחילת 2023 יחד עם היעדר כמעט מוחלט של סיוע הומניטרי לאוקראינה. בין אירועים אלו ראוי לציין ביקור של משלחת משרד החוץ…
— Ukr Emb in Israel (@UKRinIsrael) June 25, 2023

Там також зауважили, що Ізраїль не вводив санкції проти рф, а навіть наростив торгівлю з московським режимом.
«Поки український народ, у тому числі його значна єврейська громада, стікає кров’ю під натиском російських ракет та іранських безпілотників, ізраїльське керівництво, прикриваючись словесною демагогією щодо свого нейтралітету (хоча вже й не приховуючи цього), активно налагоджує відносини з російською федерацією. Насправді на місцях так званий «нейтралітет» ізраїльського уряду вважається явною проросійською позицією.
На жаль, уряд Ізраїлю мало зважає на думку власного народу та нехтує проханнями світової єврейської діаспори, яка однозначно підтримує Україну в боротьбі з російським державним тероризмом. Ми закликаємо уряд Ізраїлю змінити свою позицію та підтримати Україну засобами оборони, підтримати свободу та демократичний світовий порядок. Ми очікуємо, що Ізраїль буде на правильному боці історії!», — наголошується в заяві.

Джерело:
УНН

Теги: Україна, Ізраїль

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram