«вагнер» готується захопити склади з ядерною зброєю

«вагнер» готується захопити склади з ядерною зброєю

КИЇВ. 24 червня. УНН. Підрозділи чвк “вагнер” просунулися до периферії борисоглібська, розташованого у воронезькій області. У цьому місті розташоване сховище ядерної зброї, відоме як «375 об’єкт С», що належить 12-му управлінню міністерства оборони рф. Про це повідомляє військовий рух українців і кримських татар Атеш, передає УНН. Деталі
Передбачається, що самостійний захист складу збройними силами рф є недостатнім з огляду на обмежені ресурси і сили, що знаходяться в цьому районі. Для ефективної оборони знадобиться значна кількість танків, артилерії і високонавчених моторизованих піхотних підрозділів. Як мінімум, необхідна бригада. Однак, у зв’язку з відсутністю вільних військ, єдиним способом отримати підкріплення є перекидання оперативних резервів з передової.
Майбутні бої за ядерний склад у воронезькій області, ймовірно, призведуть до подальшої ескалації бойових дій між пвк “вагнер” і збройними силами рф, зазначає Атеш.
Нагадаємо
23 червня генпрокуратура рф оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника чвк «вагнер» Євгена пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк «вагнер», завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде «розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня». міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина «фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту» на території рф, і закликала бійців чвк «вагнер» не виконувати накази пригожина і вжити заходів для його затримання.
Повідомляли, що «бойовики «вагнера» взяли під свій контроль військові об’єкти в місті Воронеж», яке розташоване приблизно за 500 км на південь від москви. Власник чвк «вагнер» євген пригожин заявив, що під контролем чвк «вагнер» перебувають військові об’єкти ростова-на-дону, зокрема аеродром. За його словами, у планах чвк «блокувати місто ростов» і «йти в москву». 

Джерело:
УНН

Теги: Росія, ядерна зброя

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram