Дуда: Найкраще було б, якби на саміті у Вільнюсі НАТО запросило Україну до членства

Дуда: Найкраще було б, якби на саміті у Вільнюсі НАТО запросило Україну до членства

КИЇВ. 23 червня. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда під час інтерв’ю українським телеканалам висловив думку, що було б краще, якби на саміті у Вільнюсі в липні цього року НАТО формально запросило Україну до членства, передає УНН. Цитата
«Найкраще було б, з моєї точки зору, як президента Польщі, якби НАТО запросило Україну до членства. Тобто, якби Україна за результатом найближчого саміту вже розпочала цей, так би мовити, завершальний етап де-факто вступу до НАТО. Це не ще означає вступ до НАТО, але це не стільки світло, а маяк, який вказує кінець шляху до НАТО», — розповів президент.
Деталі
Водночас він зауважив, що це «серйозне рішення», яке зараз перебуває на стадії обговорення. За його словами, станом на зараз багато союзників «скептично налаштовані» щодо офіційного запрошення України в Альянс. Дуда також висловив переконання, що імпульс для України, яка прагне стати членом НАТО, про який наголошувала українська влада, зокрема президент Володимир Зеленський, має бути «сильним» і «чітким».
«Щоб це не було повторення того, що сталися колись у Бухаресті. І я згоден, що на сьогодні Україна потребує набагато сильнішого сигналу, і я сподіваюся, що він буде згенерований», — підсумував він.
Доповнення
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує від НАТО на Вільнюському саміті запрошення до членства.
У НАТО відповіли, що Альянс не розглядає питання щодо формального запрошення України для входження на Вільнюському саміті, водночас союзники альянсу погоджуються, що країна стане членом НАТО.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 22 червня повідомив, що Україна зараз на стадії, коли очікування від Вільнюського саміту вже частково задоволені. На ньому буде зроблений крок до членства в НАТО.

Джерело:
УНН

Теги: Польща, Україна, НАТО, вступ, запрошення, Анджей Дуда

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram