Кабмін створив робочу групу з антикорупційних цифрових інструментів

Кабмін створив робочу групу з антикорупційних цифрових інструментів

Михайло Федоров

КИЇВ. 10 червня. УНН. Уряд створив Міжвідомчу робочу групу з антикорупційних цифрових інструментів. Кабмін очікує, що за 2 роки її діяльність дозволить заощадити державі 48 млрд грн. За антикорупційною програмою група планує запустити до 2025 року 63 цифрових продукти, передає УНН з посиланням на віцепрем’єр-міністра — голову Мінцифри Михайла Федорова.

Деталі
Створену Урядом робочу групу з антикорупційних цифрових інструментів очолять віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.
«У співпраці з іншими членами цифровізуємо різні сфери, щоб запобігти корупційним схемам і махінаціям. Як показує досвід, саме цифровізація є одним з найефективніших інструментів для боротьби з корупцією», — зауважив Федоров.
За його словами, потенційний антикорупційний та економічний ефект від електронних послуг за два роки — 48 млрд гривень. Будівельні послуги заощаджують державі 11,2 млрд гривень щорічно. Цифрові лікарняні — 4 млрд. Послуги для ФОП — 267,6 млн. єМалятко — 35 млн гривень.
Загалом, повідомив очільник Мінцифри, за Державною антикорупційною програмою  планується запустити 63 цифрових продукти впродовж 2023-2025 років. Серед них — удосконалення Єдиного реєстру об’єктів державної власності, введення в експлуатацію єдиного електронного Містобудівного кадастру тощо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни G7 підтримали зусилля України у боротьбі з корупцією

Джерело:
УНН

Теги: корупція, економіка, Уряд України, бюджет України, цифрові технології, Кабмін, Михайло Федоров

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram