Сектор Газа за останні кілька годин випустив по Ізраїлю 200 ракет

Сектор Газа за останні кілька годин випустив по Ізраїлю 200 ракет

КИЇВ. 10 травня. УНН. Єврейські ЗМІ повідомляють, що за останні години терористи з Гази випустили по Ізраїлю 200 ракет, інформує УНН.

Деталі
Більшість із них була перехоплена системою захисту «Залізний купол»:
134 ракети досягли Ізраїлю, впавши у відкритій місцевості
54 ракети збиті системою ППО «Залізний купол»
5 поранених у шоковому стані
3 прямих влучень у будинки в Ашкелоні та Сдероті.
Сирени повітряної тривоги лунали у центрі Ізраїлю, аж до Тель-Авіва на півночі. Повідомлень про постраждалих не надходило, хоча офіційні особи заявили, що горить принаймні один будинок у місті Сдерот. За словами військових, понад мільйон ізраїльтян перебували у сховищах.
Армія оборони Ізраїлю продовжує завдавати ударів по цілях у Газі у відповідь, десятки ракет випущені Ізраїлем.Палестинці повідомили про жертви внаслідок останніх ударів. Раніше кероване ХАМАСом міністерство охорони здоров’я повідомило про 19 загиблих і 37 поранених.

Що передувало
Військова ескалація послідувала за операцією у вівторок, в ході якої 40 ізраїльських літаків одночасно завдали удару по трьох багатоквартирних будинках в анклаві, вбивши трьох високопоставлених лідерів палестинського Ісламського джихаду і щонайменше 12 людей.
Ізраїль заявив, що три лідери несуть відповідальність за кілька терористичних атак усередині Ізраїлю, і що один із них несе головну відповідальність за обстріл Ізраїлю більш ніж 100 ракетами минулого тижня.
Палестинські угруповання в Газі, зокрема ХАМАС, домінуюче та правляче угруповання, пообіцяли, що Ізраїль заплатить свою ціну. Офіційні особи Ізраїлю попередили громадян про репресії, які можуть поширитися за межі сектора Гази на Тель-Авів або навіть уздовж північного кордону з Ліваном. Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу звернувся до нації у вівторок увечері, заявивши, що військові готові боротися більш ніж на одному фронті.

אשקלון pic.twitter.com/bvzZflLwzM
— Real News IL (@RealNewsIL) May 10, 2023

Джерело:
УНН

Теги: сектор Газа, Ізраїль

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram