«Звідти дорога тільки в морг»: в 9-й лікарні хворий помер через байдужість лікарів

Кричущий випадок стався днями в Запорізькій міській лікарні №9. Через байдуже ставлення пацієнт, якого можна було вилікувати, помер.

Про шокуючий факт розповіла донька 62-річного запоріжця, якого шпиталізували з підозрою на ковід до 9 лікарні.
Хворого поклали в пульмонологічне відділення, але ковід не підтвердився. Тоді, за словами родичів хворого, лікарі «методом тику» поставили діагноз — бронхіт, хоча пацієнт навіть не кашляв, а його дружина наполягала, щоб йому перевірили серце.

Всього через 2 дні після госпіталізації чоловік помер. Його рідні наполягли на проведенні судмедекспертизи, яка встановила, що причина смерті — гострий інфаркт.

«Інфаркт стався 28.11.23, а помер мій батько 30.11.23. Тобто 2 дні він ходив по цій сраній лікарні, 2 дні його лікували антибіотиками від бронхіту! Якби ці шахраї поставили вірний діагноз, він міг би жити! Історію хвороби лікарня не дає. Правильно, щоб ніхто не міг навіть поскаржитися! А вони і далі будуть вбивати людей!

Як можна переплутати бронхіт і інфаркт? І ще дуже цікавий факт. Хотіла батьку привезти ліки, просила список. На що він мені сказав, що лікар передає список ліків одразу в аптеку, а аптекар просто приходить до пацієнта з терміналом. Це може дуже зручно для тих, у кого немає родичів. Але для тих пацієнтів, у кого рідних людей достатньо, це дивно. Ніколи і нікому не побажаю потрапити в цю жахливу лікарню. Звідти дорога тільки в морг», — пише донька померлого.

Варто відзначити, що КНП «Запорізька міська лікарня №9» давно має скандальну репутацію. Під керівництвом її директора, депутата міської ради Кирила Нерянова в цьому медзакладі розцвіли фінансові «схеми» та здирництво з хворих.

Ми вже розповідали, як Кирило Нерянов ще до війни «завів» через тендер сумнівну будівельну фірму, аби «освоїти» більше 2,5 мільйонів гривень. Закінчилось це тим, що гроші та фірма зникли, а будівництво було кинуте на початковому етапі.

А після початку російської агресії директор 9 лікарні взагалі повівся дуже дивно.
Користуючись тим, що медичні закупки здійснювалися за спрощеною процедурою, без тендерів, Нерянов влітку 2022 року за бюджетний кошт закупив спочатку білоруське, а потім — і російське медобладнання.
Навіщо він це робить? Мабуть, «стелить соломку» та забезпечує докази своєї лояльності в разі, якщо до Запоріжжя завітають російські окупанти, щоб і далі перебувати на цій «хлібній» посаді. Вочевидь, лікування хворих турбує Кирила Нерянова менш за все, тому й лікарню №9 запоріжці називають «найжахливішою».