Запорізький онкоцентр знову опинився в центрі скандалу

Запорізький регіональний протипухлинний центр (колишній обласний онкодиспансер) сьогодні, 4 листопада попав під жорстку критику обласної військової адміністрації. Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух назвав цей заклад «паршивою вівцею», і пригрозив «усунути» з посади його директора Михайла Єсаянца.

Мова про Запорізький протипухлинний центр зайшла сьогодні на позачерговій обласній комісії з ТЕБ та НС, де обговорювали готовність лікарень міста працювати в умовах відключень електропостачання. За словами керівництва ОВА, майже всі лікарні спрацювали в цьому питанні злагоджено і ефективно.
Але виявилась і «паршива вівця» — обласний онкоцентр, директор якого Михайло Єсаянц знехтував підготовкою до аварійних вимикань електрики. В результаті протипухлинний центр виявився абсолютно не готовим до функціонування в умовах віялових відключень.

Годі й говорити, що таке ставлення до своїх обов`язків з боку директора Михайла Єсаянца — це фактично нехтування людськими життями. Що трапиться, коли електроенергія зникне, наприклад, під час операції, коли хворий перебуває на штучному вентилюванню легеней — годі й казати.

Керівництво ОВА наказало адміністрації протипухлинного центру негайно обладнати лікарню потужними дизельними генераторами. Щоб очільники медзакладу не нехтували своїми обов`язками — створена спеціальна комісія, яка буде ретельно контролювати усунення недоліків. А керівник ЗОВА Олександр Старух пообіцяв особисто проконтролювати «паршивих овець».

Михайло Єсаянц полюбляє розкішний відпочинок

 

Варто зазначити, що останні роки Запорізький регіональний протипухлинний центр мав потужне фінансування, яке давало можливість вирішити всі потреби. Завдяки коштам обласного бюджету й не тільки тут збудовано новий корпус та придбано новітню апаратуру для лікування онкозахворювань — лінійний прискорювач світового рівня.

Але, на жаль, Запорізький протипухлинний центр має в місті погану репутацію. Запоріжці роками скаржаться на тотальну корупцію та здирництво з онкохворих в цьому медзакладі, а також низький рівень медичної допомоги.
Портал «Вместе» раніше писав про те, як на операційному столі в онкодиспансері скалічили пацієнтку, а коли вона спробувала скаржитись в поліцію — то її почали залякувати.
Журналісти зробили власне розслідування, та викрили величезний «гнійник» проблем онкодиспансера. Виявилось, що його директор Михайло Єсаянц полюбляє розкішний спосіб життя, дорогі курорти та елітні авто, хоча офіційні прибутки у нього доволі скромні.