Луценко порушить кримінальне провадження проти Гройсмана, – джерело

Генеральний прокурор Юрій Луценко готує подання на притягнення до кримінальної відповідальності прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Про це ІНФОРМАТОРу повідомило джерело в Адміністрації Президента.

Останнім часом стосунки Володимира Гройсмана з Петром Порошенком зіпсувалися. Президент очікував побачити на посаді прем’єр-міністра повністю лояльну до себе людину, а натомість отримав самостійного політичного гравця.

На минулих вихідних відбулася неофіційна зустріч Порошенка з генеральним прокурором Юрієм Луценком. Говорили про відкриття кримінальної справи та подальше подання на притягнення до кримінальної відповідальності прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

“Порошенко та Луценко вирішили обрізати крила Гройсману і опустити його на землю. Інформаційні хвилі про конфлікт Президента з прем’єр-міністром, особисті розмови між ними не допомагають. Через це вирішили застосувати жорсткіші методи”, – повідомило джерело.

Інформацію, за якими саме справами будуть відкриті кримінальні провадження, джерело не зазначило, аргументуючи це можливою хвилею завчасних політичних дискусій.

“Президент зіштовхнувся з тим, що уряд Гройсмана став неконтрольований. Політичні амбіції прем’єр-міністра виросли, і Порошенко в цьому вбачає особисту загрозу”, — підсумував інсайдер.

Під цей план вже стартувала інформаційна кампанія. Приправою в цій ситуації виступають владні амбіції Луценка, який вже давно є потенційним кандидатом на місце Гройсмана.

Раніше повідомлялося, що Юлія Тимошенко за домовленістю з Юрієм Луценком розпочала збирати підписи до постанови про відставку уряду Гройсмана.

Фракція “Батьківщини” в обмін на це заручилась лояльністю прокуратури до народних депутатів партії та наближених до Юлії Тимошенко бізнесменів.

Також народний депутат від партії “Батьківщина” Альона Шкрум публічно підтримала генерального прокурора Юрія Луценка.