Галасюк про Уряд: За транші рідну матір продадуть!

У Верховну Раду внесено законопроект №6035 про відміну мораторію на експорт лісу-кругляка. Незважаючи на українські інтереси і позитивні ефекти мораторію. Про це сьогоді заявив народний депутат України, заступник лідера РПЛ Віктор Галасюк. Парламентар поінформував — всупереч регламенту, законопроект розписано не на профільний Комітет з питань промислової політики та підприємництва, який він очолює, та до предметів відання якого відноситься зовнішньоекономічна діяльність, а на Комітет економічної політики. В той же час, голова ВРУ досі не виніс в зал законопроект №5495 про криміналізацію контрабанди лісу-кругляка та обмеження його внутрішнього споживання (для зняття будь-яких застережень щодо виконання Україною умов угоди СОТ).

«Кому не зрозуміло, що Україні з лісу-кругляка треба робити готову продукцію? Ліс-кругляк продається закордон по 50$ доларів за куб, а готова продукція – по 500-600$ за куб. Коли ми експортуємо український ліс закордон, тут немає роботи, зарплат, інвестицій – є одні борги і кредити МВФ. Ми вирізаємо нашу екологію та майбутнє і продаємо забезцінь закордон через недолугу політику влади. Вони готові за ці транші продати все, що завгодно – людей, ліс – завтра матір рідну продадуть”, — переконаний Галасюк.

Політик пообіцяв не допустити відміни мораторію та закликав колег з економічного Комітету відстоювати українські інтереси до кінця.

Источник: Пресс-служба РПЛ