Білорусь нафантазувала атаку дронів з території Литви. Вільнюс різко відреагував

Білорусь заявила, що її нібито намагалися атакувати ударні дрони з території Литви. Такі звинувачення є дезінформацією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на LRT.

Що сказали у Білорусі
Голова комітету держбезпеки Білорусі Іван Тертель заявив, що білоруські силовики вжили заходів, які «дозволили запобігти атаці ударних дронів з території Литви».
За словами керівника КДБ, за допомогою безпілотників нібито хотіли атакувати об’єкти у Мінську та передмісті.
Реакція Литви
Представник відділу стратегічних комунікацій армії майор Гінтаутас Чюніс різко відреагував на такий вкид.
«На 100% це дезінформація, якої зараз багато, і те, що Литва атакує Білорусь безпілотниками — це нонсенс, іншого слова я не можу підібрати», — наголосив він.
У свою чергу представниця комунікаційної служби командувача армії Литви Живіле Діджгалвієне підкреслила, що литовська армія не чинила і не чинитиме ворожих дій стосовно інших країн.
Глава Литовського національного центру кризового реагування (NKVC) Вільмантас Віткаускас пов’язав активне поширення фейків з боку ворога з проведенням навчань НАТО у країнах Балтії.
«Такі заяви білоруського КДБ можна оцінювати як ворожу провокацію, що триває, і інформаційну атаку проти Литви, яка не має нічого спільного з реальністю», — зазначив він.

Фейки Білорусі
Нагадаємо, з початку повномасштабної війни білоруські чиновники вже неодноразово вигадували фейки про зовнішню загрозу для їхньої країни.
Зокрема, білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявляв про «вбивство білорусів в Україні». Тоді йшлося про білоруських далекобійників, насправді вони загинули від авіаудару російських окупантів.
Також у Білорусі заявляли про те, що Україна «хоче завдати ракетного удару» по території країни і веде для цього підготовку.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.