Фото F-16 з українськими знаками змусило росіян понервувати, — Ігнат

Фото українського пілота з винищувачем F-16, на який вже нанесли український розпізнавальний знак, змусило росіян понервувати.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

«Інтерв’ю ви бачили, нашого Фантома, і фото таке цікаве зробив зі знаками. Тут обговорюють, справжні вони чи ні. Давайте подивимося, що, і ми вже бачили, що росіяни кажуть, хай трішки понервуються», — сказав речник.
Він також зазначив, що F-16, коли прибудуть в Україну, стануть «ласою ціллю» для окупантів. Тому Україна повинна підготувати інфраструктуру, особливо в умовах щоденних обстрілів.
При цьому Ігнат додав, що необхідно підготувати злітно-посадкові смуги, сховища й «інші моменти», щоб ворог не зміг дістати винищувачі.
Що цьому передувало
Нагадаємо, нещодавно український льотчик «Фантом», який навчається на винищувачах F-16, дав інтерв’ю «Голосу Америки».
Також пілот надав фото F-16, на який вже нанесли українські розпізнавальні знаки. Поки що літак перебуває за кордоном.

Фото: F-16 з українськими пізнавальними знаками (holosameryky.com)
F-16 для України
Раніше союзники України заявили про створення авіаційної коаліції для передачі нашій державі сучасних винищувачів F-16. Коаліцію очолили Нідерланди й Данія.
Нещодавно офіційно стало відомо, що перша група українських пілотів завершила базову програму навчання у Британії та розпочала тренування на винищувачах F-16 у Данії.
Наприкінці грудня прем’єр Нідерландів Марк Рютте розповів, що уряд країни прийняв рішення щодо підготовки перших 18 винищувачів F-16 до передачі Україні.
У Пентагоні заявили, що Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 вже цьогоріч. А речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголошував, що партнери готові передати Україні літаки, але потрібно завершити підготовчі роботи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.