Прем’єр Фінляндії анонсував нові заходи щодо безпеки країни та її кордонів

Закриття кордону Фінляндії з Росією ускладнило повсякденне життя в країні. Однак уряд уже працює над рішенням, щоб зупинити нелегальну міграцію.
Про це заявив прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу уряду Фінляндії.

«Проблеми на нашому східному кордоні не зникли. Уряд уважно стежить за ситуацією і працює над рішеннями, щоб зупинити інструментальну міграцію», — заявив він.
Орпо підкреслив, що закриття кордону з Росією ускладнило повсякденне життя багатьох людей і підприємств.
«Однак безпека Фінляндії та її кордонів є для нас пріоритетом. Ми не підемо на компроміс у цьому питанні», — заявив він.
Фінляндія закрила кордони із Росією
30 листопада влада Фінляндіївирішила закрити всі пункти пропуску на кордоні з РФ. Це сталося на тлі величезної кількості нелегальних мігрантів, які хотіли в’їхати до Фінляндії з території РФ.
Як зазначав раніше прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, влада уважно стежить за ситуацією на кордоні і може продовжити її закриття.
13 грудня уряд Фінляндії вирішив відкрити два пункти пропуску на кордоні з Росією. Проте вже наступного дня через наплив мігрантів їх знову закрили.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.