З училища у Львівській області відрахували студентів, які побили першокурсників

Студентів, які побили першокурсників у Червоненському вищому професійному училищі у Львівській області, відрахували та виселили з гуртожитку.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Департаменту освіти та науки Львівської ОВА.

Департамент заявив, що «категоричного засуджує будь-які прояви цькування» учасників освітнього процесу.
У відомстві також повідомили, що винуватців відрахували з Червоненського вищого професійного училища та виселили з гуртожитку.
«Ганебний випадок, який стався нещодавно в одному із закладів, є абсолютно не прийнятним ні з морального, ні етичного, ні правового погляду.Особи, що вчили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу. Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку», — йдеться у повідомленні департаменту.
Там також нагадали, що за законом батьки зобов’язані виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, а також пообіцяли вжити заходів для запобігання та протидії цькуванню в навчальних закладах.
Що передувало
Нагадаємо, вчора повідомлялося, що в училищі у Львівській області побили студентів першого курсу.
Як зазначається, 8 грудня правоохоронці під час моніторингу соцмереж знайшли відео, на якому кілька молодих хлопців, ймовірно, студентів старших курсів одного з навчальних закладів, в присутності багатьох очевидців по черзі завдавали ударів в голову та в ділянку грудей іншим хлопцям.
При цьому старшокурсники використовували боксерську рукавицю, б’ючи студентів першого курсу.
У мережі пишуть, що старшокурсники влаштували новеньким «посвяту» у гуртожитку.
Поліція встановила, що інцидент стався ще у жовтні в гуртожитку професійного училища, розташованого в одному з сіл Золочівського району. Всі учасники події встановлені.
Правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.