Федоров анонсував другу партію дронів, закуплених у межах «Операції «Єдність»

Федоров анонсував другу партію дронів, закуплених у межах «Операції «Єдність»

Михайло Федоров

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Невдовзі буде отримано другу партію дронів обсягом 5 тисяч штук, які були закуплені по результатам найбільшого збору серед українців – «Операції «Єдність». Про це в ефірі телемарафону розповів віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає кореспондент УНН. Цитата
«Перші 5 тисяч вже відправляються Збройним силам України, днями буде друга партія — ще 5 тисяч дронів. Дрони попадатимуть до бійців вже із боєприпасами, тобто це готова продукція. Згідно зі звітами від підрозділів, які ми отримуємо, дрони вражають до 60-70% цілей. Тобто з 10 дронів 6-7 потрапляють у ціль. Це означає, що кілька тисяч одиниць військової техніки та живої сили противника будуть уражені тільки завдяки цій партії», — розповів Федоров.
Деталі
При цьому, з його слів, показник вражених цілей напряму залежить від досвідченості операторів: коли дронів мало і їх доводиться економити, то і рівень навичок операторів зростає не так швидко. Він прогнозує, що тепер, коли дронів стає більше, збільшиться показник влучності.
Урядовець уточнив, що в Україні запрацювала низка підприємств, де виробляють дрони. Загалом внутрішнє виробництво дронів за рік збільшено більше ніж у 100 разів, при цьому велика частка виробництва – саме FPV-дрони.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили дрон-камікадзе «Морок» з бойовою частиною 30 кг

Джерело:
УНН

Теги: безпілотники, війна, дрони, Михайло Федоров

В тексті згадуються

Федоров Михайло

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram