Сейм Латвії підтримав заборону мовлення російською мовою громадським ЗМІ

Сейм Латвії підтримав заборону мовлення російською мовою громадським ЗМІ

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Сейм Латвії переважною більшістю голосів підтримав Концепцію національної безпеки, яка, окрім усього іншого, передбачає заборону громадським ЗМІ — Латвійському телебаченню та Латвійському радіо — з 2026 року вести мовлення російською мовою. Про це УНН повідомляє з посиланням на Lsm.lv. Деталі
«Сейм сьогодні, 28 вересня, підтримав Концепцію національної безпеки, попри категоричні заперечення Ради з суспільних електронних ЗМІ (SEPLP), Латвійського телебачення і Латвійського радіо та їхні заклики переглянути ту частину документа, що стосується інформаційного простору та передбачає заборону для LTV і LR на створення й розповсюдження контенту російською мовою», — ідеться в повідомленні.
Повідомляється, що «за» проголосували 68 парламентарів. «Проти» були 10 депутатів — усі від партії «Стабільності». Позафракційна Глорія Гревцова та 7 депутатів «Латвії на першому місці» не голосували.
Доповнення
Естонія з 1 серпня підвищила в 15 разів штрафи для шкіл, де вчителі замість естонської мови на уроках використовують російську. Стягнення сягатимуть до 10 000 євро.

Джерело:
УНН

Теги: Латвія, російська мова, телебачення

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram