До Вірменії з Нагірного Карабаху прибуло 19 тисяч осіб

До Вірменії з Нагірного Карабаху прибуло 19 тисяч осіб

КИЇВ. 25 вересня. УНН. До Вірменії з Нагірного Карабаху вже прибуло 19 тисяч осіб, уряд забезпечив житлом з них приблизно 2500 людей, повідомив віцепрем’єр Республіки Вірменія Тигран Хачатрян, пишуть місцеві ЗМІ, передає УНН. Деталі
У Корнідзор Сюнікської області Вірменії за останні три дні вже прибули 19 тисяч осіб, із них понад 2500 осіб забезпечено житлом зусиллями уряду, повідомив Хачатрян.
«Близько 1000 із них зараз перебувають у різних готелях Сюніка, 500 осіб — у Вайці, близько 500 — у Гегаркуніку», — сказав він.
Хачатрян зазначив, що триває розселення людей у готелях Тавуша. За його словами, у Горісі залишаються приблизно 1200 осіб, їхнє розселення перебуває в процесі, інші прибулі сказали, що їм є де жити.
Доповнення
Етнічні вірмени з Нагірного Карабаху почали масовий відтік на автомобілях до Вірменії після того, як Азербайджан розгромив бойовиків сепаратистського регіону. Влада Карабаху повідомила, що 120 000 вірмен регіону не хочуть жити в складі Азербайджану через страх переслідувань і етнічних чисток.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щонайменше 20 людей загинули і майже 300 постраждали під час вибуху на паливному складі в Нагірному Карабасі

Джерело:
УНН

Теги: мігранти, Азербайджан, біженці, Нагірний Карабах, вірмени

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram