В ООН підтвердили, що росія катувала українців до смерті

В ООН підтвердили, що росія катувала українців до смерті

КИЇВ. 25 вересня. УНН. В ООН підтвердили, що росія застосовувала на тимчасово окупованих територіях України методи тортур, які були настільки жорстокими, що призводили до смерті деяких жертв. Про це заявив голова Комісії з розслідування подій в Україні Ерік Мозе, передає УНН з посиланням на Reuters. Ерік Мозе повідомив Раді ООН з прав людини в Женеві, що його команда “зібрала додаткові докази, які свідчать про те, що застосування тортур російськими збройними силами в районах, які перебувають під їхнім контролем, було широко розповсюдженим і систематичним”.
Цитата
“У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що призвели до смерті жертви”, — сказав він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 90% українських військовополонених пройшли через тортури
Повідомляється, що Комісія Мозе відвідала частини України, раніше утримувані російськими військами, наприклад, Херсонську та Запорізьку області. Було встановлено, що тортури застосовували переважно в центрах тримання під вартою, що перебувають у віданні російської влади.
Раніше комісія заявляла, що порушення, скоєні російськими силами в Україні, зокрема застосування тортур, можуть являти собою злочини проти людяності.
росія заперечує вчинення звірств або напад на мирне населення в Україні.
Зазначається, що росії було надано можливість відповісти на звинувачення на слуханнях ради, але на них не був присутній жоден російський представник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецдоповідач ООН про тортури окупантами українців — це частина державної політики росії

Джерело:
УНН

Теги: Росія, Україна, війна, ООН

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram