НАТО вперше відпрацювало застосування п’ятої статті під час навчань

НАТО вперше відпрацювало застосування п’ятої статті під час навчань

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Країни НАТО вперше провели навчання, які торкнулися сценаріїв дій під час застосування статті 5. Йдеться про колективну оборону під час нападу на одного з членів Альянсу. Про це УНН повідомляє з посиланням на морське командування НАТО. Деталі
Це сталося в рамках навчання Northern Coasts-2023. Великомасштабні морські навчання під керівництвом Німеччини покликані забезпечити високий рівень оперативної сумісності та продемонструвати бойову готовність і рішучість країн-учасниць стримувати агресію.
Цього року 14 країн-членів НАТО та країни-партнера Швеції взяли участь у реалістичних навчаннях у режимі реального часу, які включали складні завдання тактичного рівня в морському середовищі. До складу сил входили близько 30 військово-морських кораблів і понад 15 літаків, які працювали разом і обмінювалися інформацією і тактикою для досягнення цілей місії.
Цитата
«Учасники пройшли навчання з широкого спектру дисциплін морського ведення бойових дій у два етапи. Перший етап включав серійну програму навчання для підвищення оперативної сумісності та бойових навичок. Другий етап охоплював проблеми тактичного рівня, що характеризуються ситуацією, яка швидко змінюється, і постійною загрозою, що моделюється центром навчання, який знаходився майже за 1000 км від Ростока, Німеччина. Уперше в історії навчань також було включено сценарій, який переріс у ситуацію, передбачену статтею 5 (колективна оборона)», — йдеться в повідомленні.
Доповнення
9 вересня військово-морські підрозділи країн НАТО почали масштабні навчання біля берегів Естонії та Латвії. Тренування були спрямовані на відпрацювання дій у разі нападу росії, включно з можливою контратакою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2024 році НАТО проведе найбільші навчання з часів Холодної війни

Джерело:
УНН

Теги: НАТО, навчання

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram