На парламентському саміті G7 ухвалили декларацію на підтримку України

На парламентському саміті G7 ухвалили декларацію на підтримку України

КИЇВ. 8 вересня. УНН. У межах робочого візиту до Японії голова Верховної Ради України взяв участь у Парламентському саміті «Групи Семи», за результатами якого лідери G7 ухвалили декларацію на підтримку України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Верховної Ради. Деталі
В декларації вкотре засуджується загарбницька війна росії проти України. Також наголошується на важливості розслідування скоєних злочинів і покаранні винних.
Очільники парламентів «Групи Семи» закликали росію негайно, повністю та безумовно вивести свої сили та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України.
Вони висловили непохитну солідарність з українським народом і підтримали ініціативи своїх урядів щодо посилення санкцій проти росії та білорусі.
Водночас декларація засуджує вихід російської федерації із Чорноморської зернової ініціативи й закликає її повернутися до неї, забезпечивши експорт українського зерна із портів.
Також підписанти безвідповідальну ядерну риторику росії та її оголошення про намір розмістити ядерну зброю у білорусі. Та закликали повернути Запорізьку АЕС під контроль України.
Нагадаємо 
Раніше повідомлялось, що голова парламенту України, Руслан Стефанчук розпочав свій робочий візит до столиці Японії, Токіо, де братиме участь у Парламентському саміті G7.

Джерело:
УНН

Теги: Росія, Японія, Україна, G7, декларації

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram