Греція може передати Україні танки Leopard 1, натомість просить новіші машини — ЗМІ

Греція може передати Україні танки Leopard 1, натомість просить новіші машини — ЗМІ

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Греція запропонувала передати для Україні близько ста танків Leopard 1. Натомість просить собі таку ж кількість німецьких, більш сучасних машин. Про це повідомляє УНН із посиланням на грецьке видання Flight. Деталі
Пропонується обміняти до 100 грецьких Leopard 1A5 на новіші машини, але з вимогою, що німецький уряд заплатить за овний капітальний ремонт танків, що передадуть Україні. Також, якщо за кошти Німеччини встановлять новий тепловізійний перископ, одну з двох моделей, які «носять» Leopard 2.
За даними видання, обмін буде здійснено за формальним зобов’язанням німецького уряду на основі листа про наміри, так само, як і тристоронній обмін, що був здійснений — Україна отримала грецькі БМП-1, натомість Греції передали німецькі Marder 1.
Доповнення
Компанія «Грецькі оборонні системи» активно шукає можливості співпраці з міжнародними виробниками боєприпасів з метою укладення нових контрактів на глобальному ринку зброї. Ця співпраця також включає можливість виготовлення боєприпасів для України та інших потенційних замовників.

Джерело:
УНН

Теги: Україна, допомога, Греція, війна, танки

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram