У Румунії збільшилась кількість жертв через вибух на АЗС, президент вимагає незалежного розслідування

У Румунії збільшилась кількість жертв через вибух на АЗС, президент вимагає незалежного розслідування

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Через вибухи на автостанції Креведія, неподалік Бухареста, загинуло двоє людей, ще 58 отримали поранення. Президент країни Клаус Йоганніс закликав провести розслідування. Про це повідомляє УНН з посиланням на румунське Радіо Свобода.  Деталі
Дві людини загинули і 58 було поранено внаслідок вибухів і подальших спалахів на заправній станції зрідженого газу LPG в населеному пункті Креведія в Румунії, які відбулись в суботу ввечері. 
Тим часом, справу взяла під свій контроль прокуратура Бухарестського військового суду, і прокурори визначать, чи були дотримані процедури у випадку з втручанням пожежників. Розслідування було розпочато після того, як в результаті вибуху постраждали 43 співробітники МВС (39 пожежників, двоє поліцейських і двоє жандармів).
41 людина отримала опіки та була доставлена до лікарень, а ще чотирьох осіб довелося перевезти до Італії та Бельгії.
«Ми відправили двох пожежників і двох цивільних за кордон (для лікування – ред.)», — сказав глава Департаменту з надзвичайних ситуацій Раед Арафата.
Зазначається, що вибухами було також зруйновано вісім житлових будинків, ще 11 зазнали пошкоджень.
Президент Румунії Клаус Йоганніс закликав розслідувати вибухи на станції у Креведії.
«Наразі пріоритетом є надання постраждалим всієї необхідної підтримки та полегшення доступу до екстреного лікування. Як тільки ситуація в зоні ризику стабілізується, необхідно швидко розпочати розслідування, щоб з’ясувати, чи порушено закон та норматив. Прошу владу вжити негайних заходів щодо постраждалих, щоб трагедії минулого не повторювалися», — написав він у своїй сторінці на Facebook.
Нагадаємо
Раніше УНН повідомляв, що одна людина загинула і 33 отримали поранення внаслідок двох вибухів на заправній станції зрідженого нафти в Креведії поблизу Бухареста в суботу. Перший вибух стався близько 19:30 за місцевим часом. Рух транспорту одразу припинили.
Попри зусилля пожежників, вогонь перекинувся на другу цистерну з газом і близько 21:00 стався другий вибух. Рятувальники евакуювали понад 3 тисячі людей із небезпечної зони радіусом у 700 метрів. На місці створили антикризовий штаб, для постраждалих відкрили гарячу лінію.

Джерело:
УНН

Теги: вибух, Румунія, АЗС

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram