Deutsche Bank повідомив інвесторів про втрату частини російських акцій — Reuters

Deutsche Bank повідомив інвесторів про втрату частини російських акцій — Reuters

КИЇВ. 26 червня. УНН. Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank повідомив клієнтам, що більше не може гарантувати повний доступ до акцій російських компаній, які їм належать. Про пише УНН з посиланням на Reuters. Деталі
Найбільший банк Німеччини повідомив, що виявив дефіцит акцій, які забезпечують депозитарні розписки, випущені банком до вторгнення росії в Україну. Акції зберігаються в росії в іншому банку-депозитарії, зазначають у виданні.
У циркулярі Deutsche Bank пояснює дефіцит акцій рішенням москви конвертувати депозитарні розписки в місцеві акції.
Конвертація у місцеві акції була проведена без «участі або нагляду» німецького банку, і Deutsche Bank не зміг узгодити акції компанії з депозитарними розписками, пише видання.
Це перший великий банк, який офіційно повідомив власників депозитарних розписок про те, що вони можуть не отримати у власність усі акції, на які вони мають право, повідомляє Reuters.
Також у виданні зазначають, що постраждали акції російської авіакомпанії «Аерофлот», будівельної компанії «Група ЛСР», гірничо-металургійної компанії «Мечел» і Новолипецького металургійного комбінату. «Мечел» відмовився від коментарів, а інші компанії не відразу відповіли на запит Reuters про коментарі.
Довідково
Депозитарні розписки — це сертифікати, видані банком, що представляють акції іноземної компанії, які торгуються на місцевій фондовій біржі. 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина опирається плану ЄС передати заморожені російські активи Україні: боїться прецеденту – FT

Джерело:
УНН

Теги: Росія, Німеччина, банки, акції

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram